15 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024
15 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024

Dominique Van Malder is peter geworden

Foto: Play4

Sinds enkele weken vertederen enkele asielhondjes de harten van Vlaanderen samen met presentators Joris Hessels en Dominique Van Malder. In ‘Viervoeters’ gaan Dominique en Joris op zoek naar het geschikte baasje voor enkele asielhonden. De toekomstige baasjes ondergingen een strenge selectie voordat ze geselecteerd werden voor het programma. Er werd immers geen risico genomen dat de honden na enkele weken terug gedumpt zouden worden in het asiel.

Joris en Dominique leiden het programma in goede banen en maken in elke aflevering kennis met drie families en hun mogelijk, toekomstig nieuw gezinslid. “Van ons beiden is Dominique de grote hondenliefhebber. Ik heb zelf nooit een hond gehad. Toen we naar Gentbrugge verhuisden, mochten de kinderen een huisdier kiezen, en dat is een kat geworden”, vertelt Joris aan Dag Allemaal.

Maar ook collega-presentator Dominique heeft geen hond in huis. Hoewel hij opgroeide tussen de dieren, ging hij na de toneelschool meteen aan het werk, en ontbrak hem de tijd voor een hond. “Nu ik een gezinsleven heb, heb ik die tijd wel, maar mijn bonuszoon is allergisch voor honden, dus dat is niet evident”, verklaart Dominique de keuze waarom er geen hond is in zijn leven. Zowel Joris als Dominique vinden honden fantastische beesten, maar ze willen niet dat ze als ouders moeten opdraaien voor de zorg van de hond, terwijl het vooral de kinderen zijn die een hond willen. “De kinderen zullen af en toe wel eens met die hond gaan wandelen, maar met een hond kan je niet ‘af en toe’ gaan wandelen. “

Maar zijn liefde voor honden is de voornaamste reden waarom Dominique ‘ja’ heeft gezegd op een programma als ‘Viervoeters’. “Elke keer als Dompi (de bijnaam van Joris voor Dominique) terugkwam van de ‘hondmoetingsruimte’ zei hij: ‘Oh, dat was een schattige hond’, lacht Joris. Maar een hond heeft Dominique niet overgehouden aan het programma. “Als ik had gekund, ik had 90% van het asiel meegenomen. Ik heb zelfs nog contact met sommige baasjes. Zo ben ik peter geworden van een hond waarmee ik een klik had”, glundert Dominique.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today