20 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024
20 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024

Zo gaat het nu met Goedele Liekens

Goedele Liekens
Foto: DPG Media

Ongeveer een 1,5 jaar geleden werd er bij politica en tv-maker Goedele Liekens huidkanker vastgesteld. Een klap in het gezicht van Goedele en haar twee dochters Merel en Céleste. Voor het gezin waren de afgelopen maanden geen gemakkelijke periode. Maar samen stonden ze sterk en sloegen zich erdoor.

Goedele kende door haar ziekte afgelopen periode heel wat goede, maar ook slechte dagen. En voor haar dochters was het moeilijk in te schatten wanneer ze zich nu goed of slecht voelde. “Ik denk dat het vooral moeilijk is omdat ik zelf niet aangeef wanneer ik een slechte dag heb. Ik zal mijn kinderen niet gauw om hulp vragen”, vertelt Goedele over afgelopen maanden in Dag allemaal.

Dat Goedele weinig sprak over hoe goed of slecht ze zich voelde, bezorgde haar dochters heel wat slapeloze nachten. “Als mama zich echt ziek voelde en een hele dag niet uit haar bed kwam, maakten wij ons grote zorgen en dan begon ik weer te googelen. Ik heb nachten niet geslapen omdat ik vanalles op zocht over haar ziekte. Veel statistieken ook, waarna ik je kans op genezing begon uit te rekenen op mijn rekenmachine”, zegt dochter Merel.

Ondertussen gaat het beter met Goedele en denkt ze stilaan terug aan werken. “Het allermoeilijkste de afgelopen maanden was dat ik voortdurend tegen mijn grenzen botste. Ik ben heel actief, maar dat kon plots niet meer. Dat was emotioneel zeer zwaar”, aldus Goedele.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today