16 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 juli 2021
16 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 juli 2021

Echtgenote Wim Ravell: “hij kon het leven niet meer aan”

Foto: Photo News

Christel Van Peteghem wist al enkele maanden dat haar echtgenoot Wim ‘Ravell’ Peelman terminaal was, maar toch kwam zijn dood nog onverwacht, vertelt de 53-jarige Christel in Dag Allemaal.

Zanger Wim Ravell was amper 59 jaar toen hij onlangs stierf. De vader van Andy Peelman was al enkele jaren op de sukkel met de gezondheid. Toch kwam zijn dood als een verrassing, getuigt zijn echtgenote in Dag Allemaal. Hij voelde zich immers al een tijdje wat beter… Al hadden de dokters duidelijk gemaakt dat Wim het einde van de zomer niet zo halen…

Drie jaar geleden werd Wim Ravell gediagnosticeerd met slokdarmkanker. Maar in mei viel nog een veel zwaarder verdict: lymfeklierkanker in een vergevorderd stadium.

De kanker had zich over zijn hele lichaam verspreid: in zijn hals, bijnieren, achter de aorta, achter de longen, in z’n bloed, bijna overal… “Het viel ook niet meer te behandelen”, geeft echtgenote Christel toe in Dag Allemaal. “Wim was terminaal en zou het einde van de zomer niet halen, zei de dokter.”

Chemotherapie om zijn leven toch nog iets te rekken, zag de zanger niet zitten. “Hij zei: ‘Ik voel me nu al elke dag zo ziek en mottig, die chemo gaat dat alleen erger maken.’ Hij koos bewust voor de korte pijn”, klinkt het emotioneel bij Christel Van Peteghem in Dag Allemaal. “Hij wou niet sterven, maar hij kon het leven niet meer aan.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today