19 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024
19 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024

Eén-fictiereeks ‘Undercover’ kaapt prijs weg op Cinequest Film Festival in Californië

Undercover
© VRT/Eén/Jo Voets

Groot nieuws uit Californië: de Eén-fictiereeks Undercover, een productie van De Mensen, heeft op 17 maart tijdens de slotceremonie van het award winning Cinequest Film Festival een prestigieuze prijs gewonnen. De fictiereeks ging aan de haal met de juryprijs voor beste serie.

Undercover werd genomineerd in de categorie Television pilot long form. Undercover haalde het van onder andere The blackout uit Rusland, M uit Argentinië en Joe all alone uit het Verenigd Koninkrijk. Ook de Eén-programma’s Taboe en Over water sleepten nominaties in de wacht.

Het Cinequest Film Festival is een van de belangrijkste Amerikaanse festivals dat jaarlijks plaatsvindt in San Jose, de hoofdstad van Silicon Valley. Het festival concentreert zich op nieuwe en opkomende talenten en is ondertussen aan zijn 29ste editie toe.

Undercover heeft al een mooi internationaal festivalparcours achter de rug. Vorig jaar in april werd de reeks als enige Belgische genomineerd voor de competitie op het internationale festival Canneséries in Cannes. Tijdens het Duitse Seriencamp Festival enkele maanden geleden sleepte Undercover de Publieksprijs in de wacht.

De opnames voor een tweede seizoen gaan in april van start. Vanaf 3 mei is de reeks wereldwijd te zien op Netflix, behalve in België.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today