5 °C Antwerpen, BE
maandag 22 april 2024
5 °C Antwerpen, BE
maandag 22 april 2024

Ellemieke Vermolen: “Ik kon het allemaal maar moeilijk opbrengen”

VTM

Ellemieke Vermolen heeft de laatste jaren al heel wat meegemaakt. Zes jaar geleden werd haar zoontje Josha dood geboren en dat was voor haar het meest onmenselijke wat ze ooit heeft meegemaakt.

“Ik heb het verdriet ondertussen een plaats kunnen geven door een combinatie van EMDR – een soort traumatherapie – yoga en meditatie. Ik was klaar met het feit dat mijn leven werd gedefinieerd door mijn pijn, schuldgevoelens en angsten. Ik heb de keuze gemaakt om weer voluit te leven”, citeert Dag Allemaal een passage uit haar boek ‘Kom weer in je kracht na verlies’.

Ellemieke was haar levensvreugde even helemaal kwijt en kon amper nog geluk en blijdschap opbrengen. Ook moeder zijn voor haar andere kinderen lukte haar maar moeilijk.

“Maar dan zag ik die twee andere kinderen en dacht: zij hebben mij nodig. Uit Noah en Zenne haal ik mijn liefde, geluk en dankbaarheid. Want uiteindelijk heb ik nog altijd twee gezonde kinderen. Het was geen moeilijke beslissing om voor mijn geluk te kiezen.”

Op Instagram deelt Ellemieke veel rond het verwerkingsproces en rond het uitkomen van haar nieuwe boek. Zo plaatst een filmpje waar in ze het eerste exemplaar in handen kreeg. “Dat was een heel emotioneel moment. Ik heb er zo hard aan gewerkt, en er zitten zoveel tranen, kracht en liefde in. Het is mijn zielsmissie om m’n verhaal en deze tools door te geven aan andere vrouwen in de hoop dat ook zij zien dat het leven nog de moeite waard is na intens verdriet.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today