22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024

Els de Schepper adopteerde asielhond: “hij heeft iets vreselijk meegemaakt”

Foto: VRT

Op 4 oktober is het Werelddierendag. Een dag waarop alle huisdieren ter wereld nog eens extra in de bloemetjes mogen worden gezet. Maar dankzij die dag wordt er ook nog eens extra stilgestaan bij alle dieren die die dag in het asiel moeten doorbrengen, zonder baasje.

Ook Els de Schepper heeft een hart voor dieren en bezorgde asielhond Elio een nieuw leven door hem te adopteren. “Hij was graatmager en heel angstig. Vooral voor personen in zwarte kleren. Er moet iets gebeurd zijn dat hem vreselijk getraumatiseerd heeft, maar wat hij heeft meegemaakt, weet ik niet. Om hem te socialiseren – wellicht heeft hij altijd in een kot gezeten – én van zijn angsten af te helpen, heb ik een hondentrainer aan huis laten komen. Ongeveer twee jaar heeft het geduurd vooraleer hij wat vertrouwen kreeg.”, vertelt Els over de adoptie in Story.

Elio is ondertussen dertien jaar oud en woont al ongeveer 7 jaar bij Els. Ze is blij dat ze Elio nog een fijn en gelukkig leven heeft kunnen bezorgen en heeft nog steeds alles over voor het beestje. “De hond slaapt bij mij in de kamer, maar ik moet hem helpen om de trap af te gaan. Voor de rest eet en drinkt hij goed, wandelt op zijn gemak en is hij helder in zijn hoofd, en vooral: hij is gelukkig!”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today