4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 februari 2024
4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 februari 2024

Els De Schepper zingt samen met collega’s voor Zelfmoordlijn

Els De Schepper
© Els De Schepper

Maandag was het Werelddag Suïcidepreventie. Speciaal voor die dag bracht  Els De Schepper het nummer ‘Noodrem’ uit.  Aan de single werken maar liefst 32 bekende Vlamingen aan mee.

De Schepper schreef het nummer ‘Noodrem’ samen met Stefaan Fernande voor haar nieuwe show, waarin ook het thema zelfdoding aan bod komt. Om de problematiek onder de aandacht te brengen, besloot ze om ook de Zelfmoordlijn te contacteren en die zagen wel graten in een samenwerking.

32 bekende koppen, waaronder Christoff, Sven De Ridder, Maaike Cafmeyer, Liliane Saint Pierre, Gene Thomas, Erik Van Looy, Anja Daems, Kürt Rogiers en Pascale Naessens, werden bereid gevonden om hun steentje bij te dragen.  “Ik besloot enkele bevriende artiesten te contacteren om te vragen of ze mee hun schouders onder het project wilden zetten. Via via kwamen er contacten bij en voor we het wisten, kregen we deze mooie groep samen. Weet dat er nog eens zoveel BV’s graag hadden meegewerkt, maar die konden de opnames jammer genoeg niet inpassen in hun agenda.” aldus Els De Schepper.

Bij de Zelfmoordlijn zijn ze alvast heel opgetogen over het initiatief van Els De Schepper en haar collega’s: “Ik ben ontzettend blij met het initiatief van Els en de impressionante lijst BV’s die hebben meegewerkt”, aldus directrice Kirsten Pauwels van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. “Ik ben er echt van overtuigd dat ‘Noodrem’ een nieuwe stap kan betekenen in het bespreekbaar maken van zelfdoding en het zoeken van hulp bij psychische problemen.”

‘Noodrem’, de single van Els De Schepper voor de Zelfmoordlijn is nu als download verkrijgbaar op iTunes en AppleMusic.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today