7 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024
7 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024

Exit Waldek bij Thuis

Waldek
© VRT/Liesbeth Verhulst

Dinsdagavond moesten de fans van Thuis afscheid nemen van het personage Waldek.  Een vertrek naar Polen: zo verdwijnt acteur Bart Van Avermaet na 17 jaar uit de serie.

Een complete verrassing was het vertrek van Waldek niet echt.  Al hoopten de fans van de reeks dat de supergeliefde Waldek wel nog een tijdje zou meedraaien.  

Het personage van Bart Van Avermaet heeft er dan ook bewogen maanden opzitten.  Net voor de zomerstop vernam Waldek wat de fans van de reeks al maanden wisten: hij was niet de natuurlijke vader van baby Zoë. Het verhaal rond de babywissel deed net voor de zomer trouwens heel wat stof opwaaien.  Die verhaallijn werd mooi afgerond: Mayra verdween naar het buitenland en de baby werd herenigd met haar natuurlijke moeder.  Op die manier bleef Waldek verweesd achter. Dinsdagavond nam hij afscheid van zijn laatste vriend Peter. Vervolgens vertrok hij met zijn zus naar Polen. 

“Wat houdt Waldek nog hier? Dat het personage minstens een tijd moet herbronnen, was voor elke kijker duidelijk. Ook voor Bart en ons. Wij blikken terug op een zeer aangename samenwerking met Bart. Ook al betekent deze exit niet dat hij later nooit kan terugkeren. Waldek is immers een erg geliefd personage. Maar op dit moment ligt zijn toekomst in Polen.” zegt ‘Thuis’-producer Hans Roggen

Op 25 oktober gaat ‘Ladies Night’ in première. In het stuk, gebaseerd op de film ‘The Full Monty’, gaat Bart Van Avermaet samen met collega’s als Jo Hens en Chris Van Espen uit de kleren.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today