14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024

Er is leven na Ghost Rockers: Wout Verstappen opent escape room

Wout Verstappen

Na een intense repetitieperiode, stond Wout Verstappen afgelopen zondag in Stadsschouwburg Antwerpen op de planken tijdens de eerste try-out van ‘Hans en Grietje, de sprookjesmusical’.  Alsof dat nog niet genoeg werk op de plank en de nodige spanning betekende, was hij volop bezig met de oprichting en voorbereidingen van een eigen zaak. Op 1 november opent Wout in zijn thuisgemeente Zoersel de deuren van zijn eigen escape room. 

“Het is inderdaad een erg hectische periode geweest de voorbije maanden”, aldus Wout Verstappen. “Naast het repeteren voor ‘Hans en Grietje’, de sprookjesmusical’, was er ook nog de afscheidstournee van ‘Ghost Rockers’ en werk ik sinds kort als presentator bij  Nickelodeon Benelux. Ondertussen wilde ik dus ook ‘Escaperoom Antwerp’ in de steigers zetten. Hoe ik het allemaal heb klaargespeeld weet ik eigenlijk niet. Het kostte me naast uiteraard tijd en geld, ook heel wat slapeloze nachten, maar met een geweldig team is het gelukt en op 1 november open ik dus mijn eigen zaak.”

“Zo’n twee jaar geleden speelde ik voor het eerst zelf een escape room, ik was meteen verkocht. Met mijn dichtste vrienden heb ik er nu al tientallen gespeeld en op die manier ideeën opgedaan over wat leuk is, en wat beter kon. Dat leidde tot een geheel wat nu mijn eigen escape game ‘Hunting Season’ is. Ik ben voluit voor kwaliteit gegaan, zowel wat mijn concept als de inrichting betreft. Je moet je in je eigen film wanen en achteraf nog uren nakletsen over een fantastische ervaring, zoals ik dat zelf ook vaak gedaan heb. Als artiest staan beleving en verhaal centraal voor mij, en ik denk dat dat met mijn volautomatische en spannende kamer zeker het geval zal zijn. Ook ben ik heel blij dat ik ‘Escaperoom Antwerp’ kan openen in mijn thuisgemeente Zoersel en zo misschien wat kan bijdragen aan de plaatselijke economie”, besluit Wout.

Praktisch

‘Escaperoom Antwerp’
Herentalsebaan 47
2980 Zoersel
Info en reservaties: www.escaperoomantwerp.be

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today