18 °C Antwerpen, BE
zaterdag 13 juli 2024
18 °C Antwerpen, BE
zaterdag 13 juli 2024

Er komt een tweede seizoen van Nonkels!

Er komt een tweede seizoen van Nonkels!

Foto: Play4

“De respons was absoluut overweldigend”.

Grasgroen nieuws voor de fans van Nonkels, want de humoristische fictiereeks over de familie Persyn krijgt een tweede seizoen. De seizoensfinale – morgen op Play4 – is dus geen definitief afscheid van de drie West-Vlaamse broers, hun entourage en de Kameroense vluchteling Innocent.

Jelle De Beule aka nonkel Luc: “Geweldig nieuws en ontzettend veel zin om opnieuw in onze pen en in onze personages te kruipen. Zeker na alle warme reacties van de voorbije weken. De reeks heeft jong en oud doen lachen. Dat is het mooiste compliment voor ons allemaal. ​ Blaise, Isabelle, Emilie, Silke, Wim en Rik zijn bovendien écht familie geworden. Alleen daarvoor al is Nonkels II een cadeau: een langverwachte familiereünie.”

Rik Verheye aka nonkel Willy: “De respons was absoluut overweldigend. Van quotes die ons werden nageroepen tot een uitpuilende mailbox met foto’s van volgens Carine correct geserveerde – rik an rik, gelijk twee halve maantjes – pannenkoeken. Om maar te zwijgen van hilarische selfies met de grasgroene Porsche van Nonkel Willy en de vele foto’s van een random lap kunstgras. Hoe zalig is dat?!”

En dat de Vlaming niet alleen een baksteen in de maag heeft, maar evengoed gelukkig wordt van een groene pelouse was duidelijk te merken aan de kijkcijfers. Nog voor de seizoensfinale van morgen haalde de best scorende aflevering ​ meer dan een miljoen kijkers. ​ Ook de vaak geestige online clips gingen dit weekend de kaap van een miljoen views voorbij. Op Play4 haalde Nonkels gemiddeld 28 procent marktaandeel. Op Streamz staat de reeks sinds de start in de top drie van meest opgevraagde series.

“Dat onverwachte maar wel verhoopte succes is de verdienste van onze geweldige cast en ​ crew. Ik denk maar aan onze fantastische vrouwelijke vertolkingen. Want laat ons eerlijk zijn: geen nonkels, zonder tantes. Geen ton tons, zonder een briljante Innocent. En geen geblaf op Luc zonder ons Kürtje. Ik popel om weer in onze Persyn-wereld te duiken en een nieuw seizoen te schrijven. Carpe diem!”

Vandaag brengt Play4 de voorlopig laatste aflevering van Nonkels waarin het einde verhaal lijkt voor Innocent. De hele familie gaat tot het uiterste om te zorgen dat hij in België kan blijven, maar Innocent wil niet met alle plannetjes meespelen.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today