15 °C Antwerpen, BE
zondag 28 mei 2023
15 °C Antwerpen, BE
zondag 28 mei 2023

Eric Flanders hoogste nieuwe in Ultratop 50 Vlaams

Al meer dan dertig jaar maakt Eric Flanders mee het mooie weer in de Vlaamse showbizz. Dat doet hij niet in het minst door vrolijke, heel vaak zomerse muziek op te nemen. Met z’n nieuwe single ‘Jij Bent De Zon’ gaat Eric onverminderd op dat elan verder. En kijk: Eric komt deze week nieuw binnen in de Vlaamse Ultratop 50.

Eric Flanders is een artiest die niet voor één gat te vangen is. Na een glansrijke carrière van meer dan 30 jaar, heeft Eric heel wat muzikale wegen bewandelt. “Experimenteren met muziek houdt me als artiest alert.” Steekt Eric van wal. “Ook de fans weten een variatie in het muzikale menu wel te appreciëren. Daarom ga ik steeds op zoek naar muziek waarmee ik denk de mensen nog te kunnen verrassen en die tegelijkertijd heel dicht bij datgene staat wat de fans van mij kennen.”

En verrassen doet Eric met z’n nieuwe single. Hij koos voor een Vlaamse bewerking van ‘Un Rayo De Sol’ een zomers nummer van de Spaanse groep Los Diablos. Die had er in 1970 wereldwijd een dijk van een hit mee; iets wat Flanders met ‘Jij Bent De Zon’ in Vlaanderen aan het overdoen is.

‘Jij Bent De Zon’ is een nummer waarbij de zomer uit de luidsprekers van je radio knalt! Een nummer dat Flanders helemaal op het lijf geschreven is. Jo Met De Banjo voorzag de melodie van een zomerse tekst en producer Phil Sterman haalde de song door de muzikale mixer, waardoor de productie staat als een dijk.

“Ik ben zeer tevreden over m’n nieuwe single,” zegt Eric. “Phil Sterman heeft prachtig werk geleverd want hoewel het originele nummer van Los Diablos al bijna een halve eeuw oud is, klinkt mijn versie eigentijdser en frisser dan ooit voorheen.”

En die single lijkt goed in de smaak te vallen bij het publiek. De single komt deze week nieuw binnen op 40 in de Vlaamse Ultratop 50.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today