21 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024
21 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024

Eric Kerremans: “Ik dacht dat het door de stress kwam”

Eric Kerremans: “Ik dacht dat het door de stress kwam”

Foto: VTM

Eric Kerremans staat bij de mensen in het geheugen gegrift als de kwaadaardige Xavier Latour in ‘Familie’. Maar je verwacht het misschien of niet, maar Eric is een man met een groot hart en met heel veel respect voor Annelies, zijn vrouw.

Annelies kampte met een alcoholverslaving en moest daarvoor zelfs naar een ontwenningskliniek in Zuid-Afrika. Annelies kickte af, en had gehoopt voor altijd van de drank verlost te zijn. Helaas herviel ze eind mei.

“De laatste tijd ging het me allemaal niet meer af. Ik voelde een leegte en ik probeerde die op te vullen. Die bewuste dag wist ik al dat ik het moeilijk ging krijgen. Ik was de dag niet begonnen met m’n vaste ritueel: zeggen tegen mezelf dat ik niet zou drinken. Daardoor stond m’n rem al wat los”, doet Annelies haar verhaal in Dag Allemaal.

Ook Eric had al gemerkt dat het niet 100% goed ging met zijn vrouw, maar dacht vooral dat het aan de stress lag. “Annelies is met veel dingen tegelijk bezig. Ze volgt ook tal van cursussen en we zijn aan het uitkijken naar een ander huis omdat we kleiner willen gaan wonen.”

Annelies praatte met Erik over de issues die ze had, maar het kwam niet binnen. “Op haar inpraten had geen effect. We hebben toen professionele, externe hulp gezocht in een centrum in Spanje, en dat bleek de enige juiste beslissing te zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today