13 °C Antwerpen, BE
zondag 16 juni 2024
13 °C Antwerpen, BE
zondag 16 juni 2024

Erica Meiland onder vuur: “Sponsors haken één voor één af”

Foto: SBS Belgium

Enkele maanden geleden verscheen het eerste boek van Erica Meiland. Daarin nam ze geen blad voor de mond en schreef ze haar eerlijkste meningen en gedachten neer. Zo waagde ze zich ook aan enkele zeer gewaagde islam-uitspraken. En die zijn haar niet goed bevallen. Of dit ook gevolgen zal hebben voor hun tv-serie is niet geweten.

De Meilandjes hadden heel wat sponsors die nu één voor één lijken af te haken. Want niet alleen Erica lijkt nadeel te ondervinden van haar uitspraken, ook Maxime deelt mee in de klappen. In een Nederlandse talkshow deed Erica al haar beklag over de doodsbedreigingen die ze krijgt. Dat vertelt Dag Allemaal.

Erica begrijpt de aanleiding voor de storm rond enkele zinnen uit haar boek niet en vindt dat ze niks verkeerd heeft gezegd. “In mij n boek geef ik mij n visie op een aantal religies en de daarmee verbonden positie van vrouwen. Helaas zijn daaruit drie zinnen uitgelicht en opgeblazen. Hierdoor is een vervormde uitspraak ontstaan die een sneeuwbaleffect heeft veroorzaakt. Het recht op de vrijheid van meningsuiting is altijd een groot goed geweest in Nederland. De vele verwensingen én de vele steunbetuigingen die ik heb ontvangen laten zien dat Nederland zeer verdeeld is als het gaat om kritiek op de islam. Mijn insteek is altijd geweest, en zal altijd zijn, opkomen voor de rechten van vrouwen”, klinkt het bij Erica.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today