20 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024
20 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024

Erica Meiland over heftige leven: “ik neem daar medicatie voor”

Foto: SBS Belgium

Binnenkort ligt het allereerste boek ‘Erica. De motor achter de Meilandjes’ in de winkel. Voor Erica een goede reden om ook eens de Belgische pers te woord te staan. Na Martien Meiland is het nu dus de beurt aan Erica om een boek uit te brengen.

Bij Martien vloeiden er heel wat tranen bij het schrijven van zijn boek. Bij Erica was dat niet het geval. “Martien is veel emotioneler dan ik. Mijn oudere zus Saskia raakte verslaafd aan drugs en pleegde zelfmoord en mijn broer Vincent had een DNA-deffect en is ook jong gestorven. Toen was dat heel heftig, maar op een bepaald moment heb je het wel verwerkt”, legt Erica uit aan Dag Allemaal.

Dankzij haar vader en moeder werd Erica vaak weggehouden en afgeschermd voor alle ellende en kon ze een rustig leven leiden. “Al ben ik niet vanzelf zo’n kalm persoon hoor. Ik heb de genen van mijn vader die intussen al een poos is gestorven. Wij zijn nogal opgewonden standjes, zoals ze dat in Nederland noemen. Ik neem daar medicatie voor, net zoals Maxime.”

Wanneer Erica die medicijnen niet zou nemen, zijn de gevolgen niet te overzien. “Dan heb ik een te hoge hartslag, loop ik mezelf de hele dag op te fokken en krijg ik zin om iemand op zijn bek te slaan als er iets misgaat. Da’s heel irritant voor je omgeving, maar ook voor jezelf. Je wordt er zo moe van”, aldus Erica.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today