10 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
10 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Eva Pauwels: “Het was zijn woord tegen dat van mij”

Eva Pauwels
Foto: Showbizzsite.be

Er was een periode dat het allemaal niet zo goed ging met Eva Pauwels. Feesten en alcohol waren de 2 belangrijkste dingen in haar leven en ze raakte verslaafd aan de alcohol. Maar nu is ze al 4 jaar nuchter en gaat het beter dan ooit met de gewezen ex-partner van Jacques Vermeire.

“Het moeilijkste was toegeven dat ik verslaafd was. Ik dronk elke dag: een glas wijn bij het eten, een cocktail op een feestje… Alcohol was een gewoonte. Om 11u een aperitief inschenken was even normaal als een koffie ’s ochtends”, geeft Eva toe in Dag Allemaal.

Eva voelde steeds meer dat haar lichaam niet meer functioneerde zonder alcohol. Ze had het nodig om de dag door te komen. Ze stopte even met drinken en werd een gelegenheidsdrinker. Maar dat hield ze niet vol.

“Zodra de fles openging, dronk ik ze leeg. En na één fles volgde een tweede, dat was een vicieuze cirkel. Alcoholisme is een ziekte, ik ben een paar keer hervallen. Beseffen dat je een probleem hebt, vraagt tijd.”

Veel steun van haar omgeving kreeg Eva niet altijd en ze werd omringd door een niet zo’n goede entourage. “Ik zat in een destructieve relatie en werd fysiek en psychologisch mishandeld. Ik zag bont en blauw en mijn hoofd werd zot gemaakt. Het ergste was dat ik niets kon bewijzen. Het was zijn woord tegen dat van mij.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today