8 °C Antwerpen, BE
woensdag 1 februari 2023
8 °C Antwerpen, BE
woensdag 1 februari 2023

Evi Hanssen: “Ik rouw al een jaar…”

“Mijn moeder kreeg vorig jaar te horen dat zij mogelijk maar enkele maanden, maar misschien ook enkele jaren te leven heeft”

Foto: DPG Media

Evi Hanssen vertelde bij James Cooke en Gert Verhulst in ‘De Cooke & Verhulst Show’ op Play4 openhartig over de moeilijke periode die ze beleeft… De presentatrice is ambassadeur van De Roze Mars. Zij roept iedereen op om in mei elke dag minstens 10.000 stappen te zetten. In ‘De Cooke & Verhulst Show’ vertelde Evi Hanssen dat haar mama borstkanker had en terug hervallen is.

“Eigenlijk gaat het nu supergoed met mijn mama, maar het is wel zo dat zij vorig jaar hervallen is en de borstkanker is volledig uitgezaaid. Dus het zit over haar hele lichaam, dus haar lever en de botten. Ze gaat daar nooit van genezen, behandeling helpt ook niet, maar ze leeft. Ze voelt zich natuurlijk moe en onlangs had zij corona en dan is dat natuurlijk heel spannend voor zo iemand. Maar mijn mama leeft nog en is heel gelukkig dat wij nu eigenlijk een lange afscheidsstoet hebben. We weten dat ze niet zo heel lang meer zal leven, maar dat is eigenlijk een heel mooie manier om afscheid te nemen.

“Elke ontmoeting is tof en alles is ook gezegd. We kunnen nog heel veel tetteren, zij inspireert ongelooflijk om op een mooie manier om te gaan met de realiteit dat we allemaal op een dag wel eens dood moeten gaan, maar vandaag nog niet.”

“Mijn moeder kreeg vorig jaar te horen dat zij mogelijk maar enkele maanden, maar misschien ook enkele jaren te leven heeft. Dat weten ze gewoon niet. Bij mij zal het waarschijnlijk ook niet onverwacht zijn dat mijn mama sterft, ik ben misschien al een jaar een beetje aan het rouwen en langs de andere kant is elk moment dat wij nu met de hele familie meemaken altijd heel tof en heel leuk.”

“Mama neemt ook geen medicatie meer omdat zij heel erg ziek werd van de chemopillen die zij kreeg. En omdat zij 75 is, zegt zei ‘ik leef liever iets korter maar goed, dan dat ze mijn leven wat rekken terwijl ik eigenlijk geen leven meer heb. Knap he”, besluit Evi Hanssen.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today