28 °C Antwerpen, BE
dinsdag 25 juni 2024
28 °C Antwerpen, BE
dinsdag 25 juni 2024

Evy Gruyaert: “Ik voelde me schuldig over dat gevoel”

Maar ze kon er niks aan doen

Foto: Play4

Heel wat mensen in onze maatschappij kampen met angststoornissen. Maar toch heerst er nog altijd een enorm taboe over om over te praten. Evy Gruyaert die zelf met angstgevoelens kampt, wil dat taboe graag doorbreken en vertelde daarom over haar angsten in ‘Therapie’ op Canvas.

“Mijn angststoornissen ontstonden al in mijn jeugd. Ik kreeg elke zondagmiddag een wee en angstig gevoel in mijn buik bij de gedachte dat ik de volgende dag naar school moest. Ik dacht dat iedereen zich zo voelde, maar dat bleek dus niet zo te zijn. Ik ben me eerst gaan schamen over dat gevoel en dan zelfs schuldig. Veel mensen leken namelijk te vinden dat ik geen recht had om me slecht te voelen”, getuigt Evy in Story.

Maar die angstgevoelens werden erger en erger, naarmate Evy ouder werd. “Op een gegeven moment had ik schrik om naar mijn voicemail te luisteren. Of de brievenbus te openen, uit schrik dat er weer vanalles op mij af zou komen. Door mijn hooggevoeligheid voel ik alles aan, pak ik alles op en analyseer ik dat tot in het oneindige.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today