7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024
7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024

Exit Margriet Hermans na uitspraken over show Jacky Lafon

Na haar uitlatingen over de show van Jacky Lafon in Kusttheater Colisée, is Margriet Hermans ontslagen uit ‘HD & D’, de productie die ze dit najaar samen met Lafon en Jef Desmedt zou spelen.

Margiets ontslag is het gevolg van de ongezouten mening die ze spuide in Dag Allemaal.  Voor het weekblad ging ze alle kustshows bekijken en voorzag ze die van haar eigen commentaar én een score.  “De zang is te overheersend”, vond ze, en “de sketches komen te weinig aan bod”. Haar score was allerminst gul te noemen: ze gaf Cruise Nostalgie een matige score van 6,5 op 10.

Jacky Lafon was enorm aangedaan door de kritiek die Margiet Hermans op haar show had.  Ook Familie-acteur Jef De Smedt mengde zich in de discusie door een foto op Instagram te posten waarin hij Margriet ‘jaloers’ noemde. 

Jacky zou dit najaar samen met Jef De Smedt en Margriet in ‘HD & D’ te zien zijn, maar daar heeft de directie van het Kusttheater dus een stokje voor gestoken.  “We moesten wel daadkrachtig optreden. We kregen al verschillende mails van mensen die hun geld terugeisten als Margriet nog in de show te zien zou zijn. En als ze alsnog haar verontschuldigingen aanbiedt? We gaan de klok niet terugdraaien, ze heeft te veel mensen gekwetst. De sfeer in de groep zou niet meer te redden zijn. En volgende week al stellen we haar vervanging voor”, zegt Dirk Coryn van Kusttheater Colisée

De beslissing kan bij Jacky op heel wat begrip rekenen: “Je mag eerlijk zijn, maar je moet toch een beetje respect hebben, hé. Laat de zon toch voor iedereen schijnen. Margriet was grof en kwetsend. En tijdens de voorstelling zat ze de hele tijd te tetteren en was ze op haar gsm bezig. En wat ze daarna nog heeft gezegd… Ik durf het zelfs niet te herhalen, zo erg was het. Ze is te ver gegaan in haar uitspraken. Ik denk dat ze jaloers was. Jaloers omdat zij daar niet stond met haar dochter Celien.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today