6 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024
6 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024

Familie-acteur eerlijk: “ik had het even gehad met soap”

Maxime De Winne
Foto: DPG Media

Maxime De Winne kennen we allemaal als Quinten uit Familie, maar voor de acteur bij Familie terechtkwam, speelde hij ook mee in Thuis.

In Thuis zorgde de acteur voor het eerste homohuwelijk in een Vlaamse soap door met ‘Franky’ te trouwen. “Ik heb die rol heel graag gespeeld, maar ze was ‘op’. Bovendien had ik het in die periode even gehad met soap.”

“Mijn ambities lagen toen nog ergens anders: een film, een zevendelige serie waar mensen maanden naar uitkijken…” bekent Maxime De Winne in Primo. Maar uiteindelijk belandde de acteur toch opnieuw in een soap, bij Familie…

“Weet je, ik speel gewoon graag véél. Ik ben hyperkinetisch en kan niet stilzitten”, analyseert Maxime De Winne zijn keuze. “Al snel kwam ik tot het besef dat ik veel liever non-stop draai dan een maand te werken en de rest van het jaar thuis te zitten.”

“Je moet ook véél spelen om beter te worden. Als ik nu terugkijk naar ‘Thuis’: ik was afschuwelijk slecht. Het duurt echt wel enkele jaren voor je kan zeggen dat je een bekwaam acteur bent”, geeft Maxime De Winne eerlijk toe in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today