10 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
10 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Familie-acteur Jo Hens: “Ik wil geloofwaardig overkomen”

Familie-acteur Jo Hens: “Ik wil geloofwaardig overkomen”

Foto: DPG Media

Voor hij als bokser Niko in ‘Familie’ te zien was, hield Jo Hens er een liederlijke levensstijl op na. Van een portie ongezonde voeding of een avondje doorzakken was hij naar eigen zeggen niet vies. Maar toen de schrijvers van de populaire soap hem als bokser wilden etaleren, heeft hij toch zijn levensstijl moeten bijschaven. Daar vertelt hij wat meer over aan Story.

“Als je een rol speelt, staat en valt alles met de credibility waarmee je in die rol stapt”, verduidelijkt Jo. “De kijkers moeten geloven dat ik een bokser ben. Gelukkig is mijn collega Tinne Ceuppens dezelfde mening toegedaan en gaan we er beiden even hard voor.”

Jo ging samen met zijn tegenspeelster op zoek naar een boksclub en ze begonnen te trainen. “In sommige scènes boks ik in mijn bloot bovenlijf dus ik wou er echt volledig voor gaan. Ik vond het mijn plicht om er goed uit te zien”, vertelt de 33-jarige acteur.

Naast boksen in een club doet Jo nog een paar kleinigheden om zijn fysiek te onderhouden. Zo is hij sinds enkele maanden eigenaar van een elektrische fiets, gaat hij dagelijks wandelen of lopen met zijn hond en doet hij ’s avonds een paar reeksen push-ups.

Zelfs zijn eetpatroon gooide hij compleet om. Waar hij voordien tot vier keer per week in de frituur te vinden was, is hij nu overgeschakeld op gezonde voeding. Hij is blij met zijn gezonde levenswending en raadt het iedereen aan.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today