18 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024
18 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024

Jubilerend feestbeest Jettie Pallettie stelt nieuw album ‘Pinten & Patatten’ voor

Jettie Pallettie
© Ann Janssens

Als er één ding is dat je Jettie Pallettie moet nageven, is dat ze altijd wel te vinden is voor een stevig feestje.  Al 10 jaar lang is de koningin van de kroegen en de fetisj van de feesttenten, een begrip in Vlaanderen.  Eén decenium op de planken werd dan ook passend gevierd met een nieuw album én een jubileumconcert!

Na het succes van haar verzamel-cd ‘Dubbeldik Feest In De Tent + Alle Toeters & Bellen’, stelde Jettie Pallettie zaterdagavond haar nieuwe feestalbum ‘Pinten & Patatten’ voor.  “De voorbije maanden was ik druk bezig in de studio met de opnames van een spiksplinternieuw album. Het ware lange dagen, maar ik ben super tevreden met het resultaat. Jettie Pallettie, dat zijn herkenbare meezingers, volkse ambianceliedjes met gevoel en de nodige knipogen in de teksten. Het is een rijkelijk album geworden, met liedjes die even goed smaken als een verse portie friet met mayonaise en een koud pintje.”

Jettie Pallettie
© Ann Janssens

Jettie haalde de inspiratie voor de titel van haar gloednieuwe cd uit het dagelijkse leven: “Het zijn twee dingen die ik altijd tegenkom als ik onderweg ben in het Vlaamse land. Overal waar Jettie op het podium staat vloeit het bier rijkelijk en hoor je hoe ze achter de toog de lege flesjes bier in de bakken verzamelen. In Vlaanderen zeggen ze ‘frieten’, wij noemen het ‘patat’, lekker dun of dik geschild. Volgens mij zijn er in Vlaanderen meer frituren dan dat er bakkers en beenhouwers zijn”, zegt Jettie lachend.

Concert

10 jaar op de planken; zoiets kan je niet ongemerkt voorbij laten gaan en dus trok Jettie Pallettie zaterdagavond met haar fans naar de Chloë Hall in Ninove voor een stevig jubileumconcert.

Jettie Pallettie
© Ann Janssens

Jetties grootste hits werden afgewisseld met gastoptredens van Willy Sommers, Filip D’Haeze, De Deurzakkers en Yves Segers; stuk voor stuk feestbeesten die net als Jettie weten hoe ze een zaal in vuur en vlam moeten zetten.

Bij het aansnijden van haar verjaardagstaart maakte Jettie Pallettie alvast één ding duidelijk: ze zit boordevol energie om er nog minstens tien jaar bij te doen. Dat belooft!

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today