15 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024
15 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024

Get Ready! na 22 jaar nog steeds fenomeen in Vlaanderen

Get Ready!
© Christof Desmedt

Dat Get Ready! na 22 jaar nog steeds populair is, bewezen Koen, Jimmy, JM en Glenn zaterdagavond tijdens hun verjaardagsconcert in CC De Plomblom in Ninove.

Heel wat fans van het eerste uur – tieners uit de hoogdagen van de groep, maar nu opgeschoten dertigers – kwamen afgezakt naar Ninove om er hun idolen nog eens aan het werk te zien.  22 jaar geleden scoorden Koen, Jimmy, Glenn en JM hun eerste hit met ‘Diep’.   Hierna scoorde het viertal hit na hit en werden ze een fenomeen in Vlaanderen.

Get Ready!
© Christof Desmedt

Een paar groepswissels later, vonden de originele groepsleden elkaar vorig jaar terug.  “De goesting om er samen terug in te vliegen was er meteen,” zegt Jimmy.  Nieuws waar de fans van destijds maar wat blij mee waren.  ‘Feniks’, de eerste single van de ‘oude’ Get Ready! zette de deuren open voor wat de showbizzreünie van het jaar zou worden.  Er volgde een album, een concert en een handvol singles.  De Get Ready!-trein was opnieuw vertrokken.

Meer genieten

22 jaar na hun eerste hit, stonden de jongens zaterdagavond op het podium van CC De Plomblom in Ninove.  En al klinken de hits die ze zingen vertrouwd in de oren, de sfeer op het podium is anders dan 22 jaar geleden.  Waar het viertal zich aan het begin van hun carrière nog moesten bewijzen, hoeft dat anno 2018 niet meer.  Het resultaat laat zich dan ook voelen: Jimmy, Koen, JM en Glenn staan veel relaxer op het podium en amuseren zich, genieten zichtbaar van wat ze doen en de warmte die ze krijgen van hun fans.

Get Ready!
© Christof Desmedt

‘Laat’, ‘Diep’, ‘Marjolein’, ‘Wachten Op Jou’,… voor wie met de jongens is groot geworden zijn het nummers die 22 jaar na datum nog even vers in het geheugen liggen.  Nummers die – aan de moves van de fans te zien – aan dansbaarheid nog niets hebben ingeboet.  Nostalgie ten top, dus.  Maar ook de nieuwe songs doen het tijdens een optreden goed.  ‘Feniks’ en ‘Hogere Sferen’, nummers uit een recenter verleden zijn voor de fans ondertussen ook al gekend lesmateriaal.

Petra en Wim Leys

Wim Leys en Petra, twee artiesten die 22 jaar geleden ook aan het begin van hun carrière stonden, waren er zaterdagavond ook bij in Ninove.  “Boysband en Get Ready! waren destijds dé jongensgroepen in Vlaanderen.  We hadden elk onze eigen fanbasis, maar achter de schermen ging het er altijd hartelijk aan toe,” weet Wim Leys.

Get Ready!
© Christof Desmedt

Ook Petra blikt graag terug naar de periode dat ze samen met Get Ready! de hoogdagen van de  Vlaamse showbizz mocht beleven. “Het was een zalige tijd.  Samen met Koen, JM, Glenn en Jimmy heb ik heel wat afgelachen.  Ik moest dan ook niet lang nadenken toen ze me vroegen om op te treden tijdens hun verjaardagsconcert.”

Gebaar voor Myrthe

Get Ready!
© Christof Desmedt

Dat de jongens het hart op de juiste plaats hebben, bewezen ze toen ze Myrthe op het podium lieten komen.  Bij het meisje werd een tijdje geleden een ziekte vastgesteld. Myrthe is in behandeling en hoopt op een dag helemaal genezen te zijn.  Samen met haar mama was ze zaterdagavond aanwezig tijdens het optreden.  Toen het trieste verhaal van Myrthe de jongens ter ore kwam, besloten ze hun jongste fan even in de bloemetjes te zetten.  Naast een meet en greet na het optreden, verrasten Koen, Jimmy, JM en Glenn het meisje met een kadootje op het podium.

 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today