8 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
8 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Sint-Niklaas in shock: Maartje Van Neygen verdwenen

Foto: Tom Bergs

Consternatie alom in Sint-Niklaas, waar Maartje Van Neygen onlangs spoorloos verdween na een oudercontact. Alle leerlingen van VTS3 waren in shock. De leerlingen bleven echter niet bij de pakken zitten en gingen samen op zoek naar Maartje. Gelukkig betreft het hier een filmscenario en is de bekende dochter van Erik & Sanne tot nader order nog steeds gezond en wel.

Naast zangeres, is Maartje Van Neygen beroepshalve ook actief als leerkracht. Zo geeft ze les in het VTS3 in Sint-Niklaas, een school voor buitengewoon secundair onderwijs. Met de steun van Rode Neuzendag kregen de leerlingen de kans om zelf een heuse film in elkaar te steken. Meer dan dertig uur beeldmateriaal werd er verzameld, om uiteindelijk een halfuur gemonteerd beeld over te houden. Die beelden werden zaterdagmiddag voor het eerst vertoond in de school en zullen ook tijdens de opendeurdag te zien zijn.

Scenario van de leerlingen

Het idee voor het maken van de kortfilm was er al langer, maar de concrete invulling mochten de leerlingen zelf kiezen. Ieder had wel zijn eigen idee, maar enkele zaken stonden meteen vast: juf Maartje zou verdwijnen en er zouden zombies en horrorelementen aan te pas komen. In totaal werkten er een zestigtal leerlingen mee aan de film. Hun inbreng varieerde van acteren tot figureren, kostuums, scenario, zang en dans. Al probeerden de leerkrachten en professionele regisseurs er wel een dubbele bodem in te steken, namelijk dat je veel kunt bereiken als je je eigen angsten overwint en samenwerkt. Of de film later ook te zien zal zijn via pakweg YouTube, is momenteel nog niet geweten.

Nieuw muzikaal project

Dezer dagen zien we Maartje natuurlijk ook op het kleine schermpje, in ‘Shopping Queens’, waar ze samen met drie andere BV-dochters mag gaan shoppen onder het goedkeurend oog van Jani Kazaltsis en enkele maanden geleden was ze te zien in de film ‘K3 Love Cruise’ aan de zijde van Sven De Ridder. Al staat er ook weer muzikaal nieuws op het menu. Voorlopig mag Maartje er nog niet teveel over zeggen, maar ze kan wel al laten weten dat het er in september aankomt en het een muzikaal project is in een gedaante waar velen verbaasd van zullen opkijken.

Beeldverslag

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today