4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 februari 2024
4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 februari 2024

Finaliste ‘The Voice’ wordt Pocahontas

Pocahontas
@Uitgezonderd

Na het succesvolle “Aladdin” dat door pers en publiek overladen werd met superlatieven, brengt theaterhuis Uitgezonderd. van James Cooke tijdens Paasvakantie 2020 een nieuwe familiemusical naar Vlaanderen. Indiaanse klanken zullen het waargebeurde verhaal van Pocahontas en haar indianenstam vertellen die geconfronteerd worden met de Engelse ontdekkingsreiziger John Smith en zijn schip vol gelukzoekers.

Het verhaal van Pocahontas is gekend door de Disneyfilm, maar wordt nu voor de allereerste keer ooit leven ingeblazen in het theater. En wie beter dan Silke Mastbooms (finaliste The Voice Van Vlaanderen 2012) kan deze titelrol op zich nemen? Zij wordt versterkt door Juan Gerlo, beter gekend bij het jonge volk als hoofdrolspeler Jonas in de populaire Ketnet-reeks Ghost Rockers.

Artistiek zaakvoerder James Cooke licht vol overtuiging zijn keuze toe: “Silke is een pittige dame met een dijk van een stem én ze heeft geen uren nodig in de make up stoel. Zij ís gewoon Pocahontas!”

Silke vult aan: “Ik denk dat Pocahontas en ik allebei zeer nieuwsgierig zijn. Ik ben ook nooit echt een elegant prinsesje geweest en ook dat zie ik niet bepaald in Pocahontas”.

Geen Pocahontas zonder John Smith. De rol van deze knappe Westerse ontdekkingsreiziger wordt vertolkt door Juan Gerlo. “Juan kwam tijdens de auditie al even langs om een scène mee te spelen. Je voelt onmiddellijk dat hij heel goed weet wat hij doet en dat ook zeer professioneel aanpakt. Dat is exact wat ik nodig heb, zeker nu ik mijn eerste hoofdrol in een musical te pakken heb!” lacht Silke.

Op de bekendmaking van de voltallige hoofdcast is het nog even wachten, maar ook ditmaal verzekert Uitgezonderd. uit te pakken met een een sterke hoofdcast en een groots ensemble.

Uitgezonderd. doet beroep op hetzelfde creatieve team als bij de vorige familiemusical ‘Aladdin’. Gouden trio Tijl Dauwe (script), Sam Verhoeven (muziek) en Jaak Lema (regie) zijn al volop uit de startblokken geschoten om van deze musical een nieuwe voltreffer te maken.

Pocahontas vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige Indiaanse prinses en de ontdekkingsreiziger John Smith. Als deze laatste voet aan wal zet in de ‘nieuwe wereld’ raakt hij onmiddellijk in conflict met de lokale indianenstam. Tijdens één van zijn verkenningstochten leert hij Pocahontas kennen. Zij laat hem inzien dat indianen niet zomaar ‘wilden’ zijn en dat de aarde meer is dan iets dat je alleen kan bezitten. Een oorlog tussen de kolonisten en de indianen is echter onafwendbaar en als John Smith gevangen genomen wordt, zal de liefde meer dan ooit als wapen in de strijd geworpen worden…

‘Pocahontas’, de musical speelt vanaf 4 april tot en met 19 april in Capitole Gent. Meer info en tickets via: www.uitgezonderd.be.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today