4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 februari 2024
4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 februari 2024

Francesco Planckaert: “We willen autonomer leven”

Francesco Planckaerts: “We willen autonomer leven”

Foto: VTM

De Planckaerts lijken zich altijd maar meer en meer te settelen in Frankrijk. Nu de chambre d’hôtes te kop staat is er niks dat hen nog tegenhoudt om in België te blijven wonen. Al verkiezen Francesco en Magali toch nog altijd om in de Ardennen te blijven wonen.

Francesco en Magali wonen op een terrein dat maar liefst 7 hectare groot is. En zo’n terrein dat vraagt natuurlijk veel onderhoud. Maar Magali en Francesco pakken het verstandig aan.

“Bos blijft bos. Het zou te veel werk zijn om alles netjes aan te planten. Op sommige plaatsen lijkt het een wildernis, maar we kiezen er bewust voor om de natuur haar gang te laten gaan. Rondom de chalets en ons huis maaien we het gras uiteraard wel”, zegt Francesco in Story.

Met zo’n grote oppervlakte verwacht je ook een grote moestuin met heel wat zelf gekweekte groenten. Maar die zal je op het domein niet vinden.

“We hebben er gewoon geen tijd voor nu we veel in Frankrijk zitten. Hopelijk kunnen we vanaf september een serre voor groenten bouwen. We willen meer autonoom leven, nu moeten we continu naar de winkel om groenten te kopen. In Frankrijk is er wel een moestuin. Eddy is 20 kilo afgevallen, vooral door te leven van die groenten.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today