13 °C Antwerpen, BE
zondag 23 juni 2024
13 °C Antwerpen, BE
zondag 23 juni 2024

Frank Duboccage openhartig: “Ik zou hulp kunnen zoeken bij een psycholoog” 

Foto: DPG Media

Frank Duboccage, die vroeger een zeer fervent fietser was, laat sinds twee jaar zijn fiets voornamelijk staan. Hij werd op het nippertje niet aangereden door een wagen en sindsdien is hij bang om nog de weg op te gaan met zijn stalen ros.  

Eén keer per jaar komt ie nog echt van stal, als hij met zijn fietsvrienden een weekje naar het buitenland gaat. “Spanje, dat is daar fantastisch. Een auto mag een fietser ginder pas inhalen als daar anderhalve meter tussen zit. En die doén dat ook”, vertelt Frank overtuigd aan Het Laatste Nieuws.  

Hij vraagt zich af waarom dat in België niet kan. “Tja, wij Belgen en regeltjes. We zijn gehaast. En pas op, ik was vroeger ook zo”, aldus Frank. 

“Ik heb tegenwoordig zo’n sensor van Garmin, achteraan op mijn fiets. Komt er een wagen of een ander voertuig van achter mij dat sneller rijdt, dan krijg ik een waarschuwing op mijn fietscomputer”, verneemt Het Laatste Nieuws van Frank.  

“Ik zou hulp kunnen zoeken, bij een psycholoog. En dan kan ik de angst bij mezelf wegnemen. Maar het gevaar dat anderen kunnen veroorzaken, kan je gewoon niet vermijden”. 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today