9 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
9 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Frans Bauer: “Dan stop ik met optreden”

Frans Bauer: “Dan stop ik met optreden”

Foto: Peter De Smedt

Op 4 januari 2022 beleefden Frans Bauer en Mariska Bauer een gruwelijke dag. Frans en Mariska belandden op de spoed nadat het helemaal verkeerd ging met Mariska. Zij had een herseninfarct.

“Op zo’n momenten flitsen er duizend-en-een dingen door je hoofd. Je komt op een afdeling terecht die je daarvoor enkel maar kende van naam. En dan ben je daar ineens met je eigen vrouw, die je in een spiraal naar beneden ziet gaan”, zucht Frans in Dag Allemaal.

Het bleef afwachten of het allemaal wel ging goed komen met Mariska en ook de dokters konden er maar geen antwoord op geven op dat moment.

“Ik heb toen meteen voor mezelf uitgemaakt: als zij hier slecht uitkomt, stop ik met optreden om voor haar te kunnen zorgen.”

De eerste dagen en weken leefden Frans en zijn familie in onzekerheid. Niet wetende hoe dit allemaal zou aflopen. Dat Mariska geregeld een terugval kreeg als reactie op de medicatie, maakte het er niet beter op. “Op een gegeven moment dacht ik: dit gaat weer helemaal fout. Toen heb ik gelijk een ambulance gebeld en is Mariska weer in het ziekenhuis terechtgekomen. “

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today