15 °C Antwerpen, BE
zaterdag 14 november 2020
15 °C Antwerpen, BE
zaterdag 14 november 2020

Frimout gaat met ‘Marcel’ nostalgisch najaar tegemoet!

Frimout
© Danny Wagemans

Het is bijna herfst en het vallen van de bladeren maakt vele mensen nostalgisch. Dat geldt net zo voor Frimout. Hun nieuwe single ‘Marcel’ baadt in een heerlijk nostalgisch countrybad.

De song vertelt het verhaal van een simpele man die door iedereen in zijn stad of dorp gekend is, maar die niemand écht goed kent. ‘Marcel’ is een heerlijk heupwiegend deuntje, dat een glimlach van herkenbaarheid tevoorschijn tovert.

Deze song is de eerste samenwerking tussen Frimoutfrontman Stef Willems en singer- songwriter Jan De Campenaere (Venus in Flames). Die laatste schreef de laatste jaren songs voor onder andere Clouseau, Dana Winner en Niels Destadsbader.  Kevin Mulligan zorgde voor de sfeervolle pedalsteelgitaar en Peter Bulkens deed de opname en mix. De productie van deze Frimoutsong was weer in handen van producer Steve Willaert.

Herkenbare situaties weergeven in songs

Frontman Stef Willems licht de single toe: “Iedereen kent in zijn stad of dorp wel een ‘Marcel’, zo een kerel die je altijd vriendelijk goeiedag zegt, maar die je niet écht goed kent. Maar als zo iemand op een dag wegvalt uit het straatbeeld zegt iedereen wel ‘wat een brave en goeie mens was dat!’. Ik hou ervan om zeer herkenbare situaties en figuren te schetsen in onze nummers. Met collega songwriter Jan De Campenaere had ik meteen een klik toen we het verhaal en de muziek samen uitdiepten. Deze zomer was ‘Marcel’ meteen één van de publiekslievelingen tijdens onze zomertour”.

Frimout geef de song gratis weg…. aan Marcel!

Frimout geeft zijn nieuwe single gratis weg…aan elke Marcel. Stef Willems: ‘Het is altijd fijn als er een song is met jouw naam. We willen aan iedereen die Marcel heet deze song dan ook graag gratis bezorgen. Alles wat ze moeten doen is contact opnemen via mail (info@frimout- band.be) of via Facebook (www.facebook.com/frimoutband) en bewijzen dat hun voornaam Marcel is. We mailen hen dan met veel plezier gratis de single.

og meer nostalgie met ‘Flits me terug naar de jaren ‘80’.

Frimout is ondertussen ook druk aan het repeteren voor hun nieuwe mini-tour ‘Flits me terug naar de jaren ‘80’ die hen naar verschillende culturele centra brengt. In die theatertour snuisteren ze in de soundtrack van hun jeugd en brengen ze de mooiste Nederlandstalige nummers uit de jaren ’80 , gecombineerd met het beste uit hun eigen repertoire.

Verwacht je onder andere aan nummers van Wim De Craene (‘Breek uit jezelf’), Luk Van Kessel (‘Hotel Paradiso’), Johan Verminnen (‘Mooie dagen’), Ann Christy, (‘Ik leef voor jou’), Frank Boeijen (‘Kronenburg Park’) en Het Goede Doel (‘Ik dans dus ik besta’) en nog vele andere topsongs.

De première is op 24 november in CC Leopoldsburg. Later treedt de band ook nog op in CC’t Getouw in Mol (7 december), CC Palethe ( 16 februari) en GC Den Breughel (16 maart).

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today