10 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
10 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Geena Lisa zat vast in een toxische relatie

Geena Lisa
Foto: VRT

Zeven jaar lang had Geena Lisa een relatie met een narcist en had het lang niet door. “Die vriend van jou is een narcist , zei ze, ge gijt zot dat ge bij hem blijft . Ik hoorde het in Keulen donderen.”, getuigt de presentatrice in ‘Het Nieuwsblad’. Om meer te weten te komen over narcisme begon ze alles te lezen over het onderwerp en volgt ze zelfs een opleiding tot coach in narcisme om lotgenoten bij te staan.

Je energie en zelfvertrouwen kwijtraken zijn allemaal gevolgen van een relatie met een narcist. Zo een toxische relatie geeft langzaamaan een soort gif af waar je daadwerkelijk ziek van wordt. “Je wordt er niet vanaf de eerste dag ziek van, zo zwart-wit is het niet. Een relatie met een narcist is niet alleen slecht. Je gaat door diepe dalen, maar er zijn ook hoge pieken. Een narcist bruist van de energie, verlegt grenzen, is charmant, zeker in het begin.” Ook haar kinderen beseften dat er iets mis was en vonden het niet goed hoe er met hun mama werd omgegaan.

Niet alleen in haar relatie werd ze met narcisme geconfronteerd, ook op haar werk bij de VRT had ze een leidinggevende van wie ze binnen de minuut wist dat het een narcist was. “Bij die persoon was het gewoon een kwestie van afvinken. Allez, de volgende, dacht ik. Maar ik zag natuurlijk wel wat zijn gedrag met collega’s deed, ik zag mensen uitvallen omdat ze het niet meer aankonden. Ik heb altijd geprobeerd met die mensen in gesprek te gaan. En ik dacht ook: Boontje zal wel om zijn loontje komen.”

Het verleden heeft ze inmiddels losgelaten en staat nu ook steviger in haar schoenen. “Ik heb een pact met mezelf gemaakt: Dit laat ik nooit meer gebeuren. In een relatie zeg ik nu: Dit zijn mijn grenzen, mijn normen, mijn waarden, daar wijk ik niet meer van af.”, zegt ze nog.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today