7 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024
7 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024

Gers Pardoel keert in 2019 terug naar Lotto Arena

Gers Pardoel
© Medialaan/VTM

Het concert van Gers Pardoel op zaterdag 17 maart 2018 in de Lotto Arena was amper een maand na de aankondiging zo goed als uitverkocht. Om aan de grote vraag naar kaarten te kunnen blijven voldoen, werd een concert toegevoegd op zondag 18 maart. Een vervolg kan natuurlijk niet uitblijven. Daarom komt Gers op zaterdag 23 maart 2019 terug naar de Lotto Arena. 

Gers Pardoel werd in 2009 zowel in Nederland als in Vlaanderen bekend door zijn succesvolle samenwerking met The Opposites op de single ‘Broodje Bakpao’. In november 2011 bracht hij zijn debuutalbum ‘Deze wereld is van jou’ uit, dat bekroond werd met platina. Zijn roem nam nog grotere proporties aan na de release van de single ‘Ik neem je mee’, die in Nederland de grootste Nederlandstalige hit werd in de Mega Top 50. Ook het nummer ‘Bagagedrager’ (met Sef) kon zowel in Nederland als in Vlaanderen op bijzonder veel succes rekenen. Gers Pardoel werkte samen met Marco Borsato en schreef en zong met Guus Meeuwis het nummer ‘Nergens zonder jou’. Met Doe Maar nam hij het nummer ‘Liever dan lief’ op. In 2014 verscheen zijn tweede album ‘De toekomst is van ons’.

Gers groeide uit tot Neerlands trots, wat onder meer werd bewezen door zijn optreden in september 2014 tijdens het nationale herdenkingsconcert The Bridge to Liberation in Arnhem en zijn ambassadeurschap bij de Bevrijdingsfestivals. Op 27 april 2017 trad hij op voor de koninklijke familie tijdens Koningsdag in Tilburg.

In Vlaanderen was hij al een graag geziene gast op menig festival, maar de liefde van het Vlaamse publiek laaide helemaal op toen Gers in het voorjaar van 2017 deelnam aan het derde seizoen van het vtm-programma Liefde voor muziek. Maar ook al vóór zijn verschijning in Liefde voor muziek kon Gers Pardoel al veel Vlaamse muziekliefhebbers bekoren met zijn recht uit het hart gecomponeerde liedjes. Op de laatste concertreeks van Clouseau in het Sportpaleis charmeerde hij als verrassingsgast de 75.000 bezoekers met zijn ontwapenende glimlach en opzwepende nummers. Hij verzamelde intussen 10 noteringen in de Ultratop. Met ‘Ik neem je mee’ stond hij zomaar eventjes 34 (!) weken in deze lijst van best verkopende artiesten in Vlaanderen. Ook met ‘Louise’ en ‘Bagagedrager’ scoorde hij top 10-hits.

Tijdens Liefde voor Muziek maakte Gers o.a. indruk met ‘Zo bijzonder’, zijn van Nederlandse tekst voorziene versie van het tekstloze nummer ‘Million Voices’ van de Zweedse dj Otto Knows. Het nummer kreeg, samen met zijn populaire covers uit Liefde voor Muziek en een heleboel nieuwe nummers, waaronder ‘Ma Chérie’, een plaats op zijn eind 2017 uitgebrachte dubbel-cd ‘Voor m’n kids’. Op dit nieuwe album toont Gers met intieme, door hemzelf geschreven teksten een opvallend.

Praktisch

  • Waar? Lotto Arena Antwerpen
  • Wanneer? Zaterdag 23 maart 2019 om 20u
  • Tickets en info: www.teleticketservice.com of 070 345 345

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today