5 °C Antwerpen, BE
maandag 26 februari 2024
5 °C Antwerpen, BE
maandag 26 februari 2024

Ghost Rockers opnieuw grote winnaar op Gala Van De Gouden K’s

Gala Gouden K's
© VRT/Ketnet

Het Gala van de Gouden K’s, Ketnets eigen awardshow, was vandaag aan zijn vijfde editie toe. De Ketnetters waren baas en kozen hún favorieten van het afgelopen jaar.

Maar liefst 37.353 kinderen brachten hun stem uit via ketnet.be en de app. De volledig uitverkochte show, voorafgegaan door een Rode Loper-show, was integraal te volgen via de Ketnet-app en ketnet.be.

De grote winnaars van de avond waren opnieuw de Ghost Rockers. Niet alleen haalden ze zoals vorig jaar de award van ‘Ketnetserie’ binnen, ze mochten ook de Gouden K voor ‘Band van het jaar’ in ontvangst nemen. Tinne Oltmans mocht twee eigen awards mee naar huis nemen: die van ‘Grave griet’ en ‘Ketnetacteur /-actrice van het jaar’. Bovendien kreeg ‘de kus’ tussen Jonas en Mila in Ghost Rockers de nieuwe Gouden K voor ‘Kus van het jaar’.

Ook Laura Tesoro werd tweemaal beloond: ze bleek de ‘Muziekster’ en de ‘Tv-ster’ van het jaar voor de Ketnetters. Giovanni Kemper kreeg de award voor ‘Coole gast’. Maar ook Ketnet Musical, het programma waar zowel Laura als Gio in de jury zetelen, kreeg een award: de Gouden K voor ‘Ketnet-programma’ van 2017.

 

Throwback naar Throwback Thursday

Ook de mama’s en papa’s in de zaal kregen hun ‘nostalgische momentje. Aron en Aagje uit W817 – al sinds 1999 te zien op VRT – kwamen de Gouden K voor ‘Ketnet-serie’ aan Ghost Rockers geven. Dat ze nog steeds populair zijn, ook bij het jonge Ketnet-volkje, was overduidelijk.

7.000 ‘gestipte’ handen

Gisteren startte de Vlaamse Week tegen Pesten en de nieuwe Move tegen pesten ‘STIP IT’ werd de afgelopen weken massaal opgepikt. Wanneer Charlotte vroeg of iedereen de handen in de lucht wou steken, zagen we een indrukwekkende zee van gestipte handen.

 

De Ketnet-kijker beslist: Kind van de duivel song van het jaar

Hoewel Ketnet het lied ‘Kind van de duivel’ nooit speelde, bleek het nummer voor kinderen tóch de topfavoriet van het afgelopen jaar. Voor één keer mocht het: Jebroer kwam het nummer brengen voor een bomvol Paleis 12.

Marie en Viktor Verhulst reiken samen award voor familieprogramma uit

Zus en broer Verhulst hadden het over hun allermooiste moment samen. Dat bleek voor de twee toch een net iets ander moment te zijn… De Buurtpolitie kreeg de felbegeerde award voor ‘familieprogramma’ mee naar huis.

Ook heel wat spetterende optredens vanavond: een spectaculaire openinsgact door de Ketnet-wrappers en Olly Wannabe, Niels Destadsbader die een bezoek kreeg van De Kampioenen, Regi samen met Steracteur Sterartiest winnaar Michiel De Meyer, Gers Pardoel, de Ketnet Musical-cast, Jebroer, Laura Tesoro en Ghost Rockers.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today