12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024
12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024

Goedele Liekens: “mijn prachtige tache de beauté bleek huidkanker te zijn”

Goedele Liekens
Foto: DPG Media

Goedele Liekens onthult in Gazet van Antwerpen hoe ze ontdekte dat ze huidkanker had. Een prachtige tache de beauté in haar decolleté bleek een uitgezaaide kanker te verbergen…

“Ik had een prachtige tache de beauté in mijn decolleté. Die was in al die jaren wel wat veranderd en vervormd, maar je gaat er geen foto naast houden”, doet Goedele haar verhaal in het dagblad.

Uiteindelijk waren het haar zus en enkele vrienden die Goedele waarschuwden dat ze er best eens naar liet kijken. Die vlek had immers een rare vorm gekregen.

“Ik belde naar de dermatoloog, maar er was een wachttijd van vier maanden. Ik beschouwde mezelf niet als risicogeval, ik word ook heel snel bruin”, zag Goedele Liekens in eerste instantie geen alarmsignalen.

“Nadat het was weggesneden, kreeg ik bericht dat ik naar de afdeling oncologie moest gaan omdat het er niet goed uitzag. De kanker bleek uitgezaaid in mijn lymfeklieren. Ik had te lang gewacht”, beseft Goedele nu.

“Als je er met huidkanker vroeg bij bent, is het oppervlakkig en goed weg te snijden. Als je te lang wacht, kruipt hij naar binnen en gaat de kanker op wandel in je lichaam. Dat is bij mij gebeurd. Ik zat in huidkanker stadium drie, er zijn er maar vier. Dan weet je genoeg”, aldus Goedele Liekens in Gazet van Antwerpen.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today