30 °C Antwerpen, BE
zondag 9 augustus 2020
30 °C Antwerpen, BE
zondag 9 augustus 2020

Greet Rouffaer zat jaren in begingeneriek FC De Kampioenen

Foto: VRT

Amper 5 afleveringen was Greet Rouffaer in ‘FC De Kampioenen’ te zien, maar zij herinnert zich de opnames nog maar al te goed. Bijna dertig jaar later is de actrice nopg altijd blij dat zij er toen bij mocht zijn.

Greet Rouffaer was op 6 oktober 1990 voor het eerst in ‘FC De Kampioenen’ te zien. De daaropvolgende jaren zou zij nog een aantal keer te zien zijn: “vijf afleveringen, weinig tekst, maar wel jaren in de begingeneriek”, lacht de actrice.

De opnames waren heel plezant om te doen, maar het avontuur had wat haar betreft wat langer mogen duren. En bijna was het zover, maar Greet stond voor een moeilijke keuze. “D&D vroeg of ik met ‘Wittekerke’ wou meedoen. Op datzelfde moment kwam ook de vraag om bij de vaste cast van ‘FC De Kampioenen’ te komen. Mijn rol van fotografe Marijke zou uitgebreid worden”.

Greet Rouffaer koos voor ‘Wittekerke’, voor VRT én VTM werken was in de beginperiode van VTM absoluut not done. In het andere geval zou Greet Rouffaer mogelijk nog altijd in ‘FC De Kampioenen’ te zien zijn, zowel op tv als in de films.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today