5 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024
5 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024

Guillaume Devos: “Dit staat voor mij synoniem met het misbruik van kinderen”

Guillaume Devos: “Dit staat voor mij synoniem met het misbruik van kinderen”

Guillaume Devos
Foto: DPG Media

Als acteur werd hij bekend bij het grote publiek met zijn toenmalige rol als Pierrot Van den Bossche in ‘Familie’, daarnaast is hij ook actief als theater- en musicalacteur. De veelzijdige Guillaume Devos is van vele markten thuis, maar kreeg onlangs een onaangename verrassing te verwerken. Wat er precies gebeurde, vertelt hij aan Primo.

“Op een dag kreeg ik een mail van een van mijn collega’s, een oudere man die niet zo technisch onderlegd is. Daarin vroeg hij me om in zijn naam zogenaamde giftcards van iTunes aan te kopen om een lokale liefdadigheidsinstelling hier in Ronse te steunen. Ik zag er geen erg in en rekende de kaarten af”, vertelt een teleurgestelde Guillaume.

Even later kreeg hij opnieuw de vraag om meer giftcards aan te kopen. Zijn oudere collega zou het geld de volgende dag terugstorten, maar de betalingen bleven uit. Toen hij hem ernaar vroeg, kwam die collega uit de lucht vallen. Guillaume kreeg door dat hij was opgelicht en ging aangifte doen.

Zijn collega kan hij niets kwalijk nemen. “Hij is net als ik een slachtoffer, hij wist van niks”, aldus Guillaume.

De organisatie waarvoor hij die giftcards kocht, zette zich zogezegd in voor kansarme kinderen in de buurt. Dat bleek allemaal schone schijn. “Dergelijke praktijken staan voor mij synoniem met het misbruik van kinderen”, concludeert hij woedend.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today