13 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 maart 2023
13 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 maart 2023

Hans, Roel en Erik: “magie als drie musketiers een podium delen!”

The Vintage Club

Het concept waarbij drie artiesten met een behoorlijke staat van dienst samen musiceren, bestond al eerder in Frankrijk in Nederland, maar bij ons in Vlaanderen heet het ‘The Vintage Club’.  De artiesten van dienst Erik Van Neygen, Roel Van Bambost en Hans De Booij. Hun succesvolle tour eindigt straks in Herzele op zondag 29 april in CC De Steenoven. 

Wie heeft nog nooit van ze gehoord? Roel is de oudste van het drietal en wordt dus gekenmerkt als ‘mister sixties’ en als protestzanger. Hij zingt over zijn tweede hobby/job in ‘De filmfan man’, hij rebelleert nog altijd een beetje in ‘De Grote Revolutie’ en ‘Koop een geweer’, maar gelukkig is het allemaal ‘Niet slecht bedoeld’.

Met dat laatste nummer maken we trouwens feilloos de overgang naar ‘Vintage Clubber’ nummer twee: Erik Van Neygen. Die heeft namelijk datzelfde ‘Niet slecht bedoeld’ ooit gecoverd samen met zijn Sanne. Maar eigenlijk leren we tijdens deze voorstelling vooral de Erik van voor die duettenperiode kennen: de man die in de jaren ’70 van onder de vleugels van Raymond Van Het Groenewoud kwam en een eerste soloplaat uitbracht.

En dan hebben we het nog niet over ‘Mister Annabel’ gehad want Hans is natuurlijk vooral bekend geworden door zijn lied over het meisje dat haar trein miste. Wij leerden hem tijdens de ‘Vintage Club’ tour echter kennen als een manusje-van-alles: iemand die boeken schrijft, die grapjes vertelt tussen de liedjes in, die niet stil kan blijven zitten op het podium, die het ene instrument zonder probleem voor het andere uitwisselt en die kan ontroeren met ‘Waterval’, een hele zaal kan doen mee wiegen op ‘Lichtjes van de Schelde’ en die Leonard Cohen (bijna) kan doen vergeten met zijn versie van ‘Hallelujah’.

Voeg daar Stef en Didier aan toe, twee muzikanten van de bovenste plank, en je hebt ‘The Vintage Club’. Goed voor twee maal ongeveer een uur van de beste kwaliteitsmuziek waar je kan naar komen luisteren, waarop je kan meeklappen en waar je spontaan zal van gaan meezingen of neuriën. Iedereen die er al bij was is lovend over het programma, dus waar wacht jij nog op om te zorgen dat je het ook kan meemaken voor het te laat is?

Voor al wie van kleinkunst houdt, is het een must om er bij te zijn! Tickets bestellen kan via www.puella.be of je belt naar Yvette op het nummer 09 386 96 36 of 0494 69 65 64.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today