7 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024
7 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024

Helle Vanderheyden is Assepoester!

assepoester
© Deep Bridge

Terwijl Doornroosje, het allereerste sprookje van Deep Bridge binnen enkele weken naar de Koningin Elisabethzaal aan de Antwerpse ZOO trekt, maakt het productiehuis de opvolger bekend. Vanaf de paasvakantie 2019 neemt Assepoester het toverstokje over. ‘Assepoester’ is een klassieker en blijft van alle tijden, magisch en ontroerend.

Je beleeft de transformatie van een verlegen meisje tot een oogverblindende prinses met glazen muiltjes, op zoek naar liefde en geluk. De hoofdrol is weggelegd voor Helle Vanderheyden. Voor Helle is het na Sandy in ‘Grease’ enkele jaren geleden, haar tweede hoofdrol in een musical.

Helle: “Assepoester wordt mijn vierde productie voor Deep Bridge. Ik ben heel blij dat ik het vertrouwen krijg om de titelrol te spelen, mijn voeten jeuken al om het schoentje te passen. Want wie zegt nu nee tegen een prachtige baljurk, een koets en een knappe prins?”

Een gekend verhaal

In een land hier ver vandaan woont een mooi en lief meisje, Assepoester. Maar Assepoester is niet gelukkig. Ze wordt door haar stiefmoeder verplicht om hele dagen te wassen, poetsen, strijken en koken. Tot de koning op een dag een groot bal organiseert voor alle meisjes in het land om op zoek te gaan naar een bruid voor de prins. De stiefmoeder verbiedt Assepoester naar het bal te gaan, maar daar steekt de goede fee een stokje voor. Zij tovert Assepoester om met een prachtige jurk, glazen muiltjes én een grote koets. Assepoester vertrekt stiekem naar het bal om het hart van de prins te veroveren. Maar ze heeft weinig tijd, want de betovering wordt om klokslag twaalf uur verbroken.

Praktisch

Vanaf 6 april in Theater Elckerlyc in Antwerpen, 19 april in Capitole Gent en 27 april Ethias Theater Hasselt. Tickets kosten tussen €22,00 en €37,00 euro. Tickets zijn vanaf zondag 26 augustus te koop via www.deepbridge.be.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today