14 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024

Helmut Lotti: “Hij zat te huilen in de zaal”

Foto: Gwenny Eeckels

Het is al meer dan 2 jaar geleden dat Helmut Lotti afscheid moest nemen van zijn vader Luc Lotigiers. De man is waarschijnlijk bezweken aan de hitte van dat moment en overleed in volle coronapandemie.

Luc is, als we Helmut mogen geloven, nooit de meest gezonde man ter wereld geweest. Hij had veel last van kwaaltjes en andere problemen. En dat zet Helmut ertoe aan om extra op zijn gezondheid te gaan letten.

“Maar het is blijft toch een lotje dat je trekt. Want iedereen heeft ook gewoon zijn genetisch materiaal. Ik heb me voorgehouden om zolang mogelijk zo gezond mogelijk te blijven. Mijn vader was daar minder mee bezig, maar daar speelt je geestestoestand natuurlijk ook een belangrijke rol in”, zegt Helmut in Primo.

Helmut en zijn vader delen de passie en liefde voor muziek, met het enige verschil dat het bij Helmut wel is gelukt om een carrière uit te bouwen en dat het bij vader Luc niet van de grond kwam.

“Hij was blij dat het bij mij zo goed was gelukt. Hij was trots en dat zei hij me ook. Hij kwam ook altijd kijken. De laatste jaren zat hij soms echt te huilen in de zaal.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today