7 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024
7 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024

Helmut Lotti kreeg diagnose te laat

Helmut Lotti kreeg diagnose te laat

Foto: Gwenny Eeckels

De toenmalige vriendin van Helmut Lotti: Selina, was de eerste die de uitspraak deed: “Er is iets mis met jou”. Ze deed dit naar aanleiding van een aantal gedragingen van Helmut, die niet echt alledaags bleken.

“Ik kon geen grenzen afbakenen. ‘Tot hier en niet verder’, ik kon dat niet”, vertelde Helmut Lotti aan Het Laatste Nieuws, die de bron was van TV Familie. Daarna heeft hij zich laten testen omdat hij zelf een aantal filters miste.

De diagnose bleek autisme te zijn. “Had ik die diagnose vroeger gekregen, zou ik in mijn huwelijken misschien anders hebben gehandeld”, onthult Helmut.

Hij heeft een lichte vorm van autisme en een meer dan gemiddelde vorm van ADD. “Mijn autisme speelt me vooral parten als ik geen welomlijnde opdrachten heb. Dan interpreteer ik alles fout. De enige plek waar ik dat niet heb, is het podium. Dat is mijn speeltuin”, aldus Helmut via TV Familie.

Heel wat bekende figuren komen de laatste tijd naar buiten met hun diagnose van autisme of ASS. Zo’n 66000 Vlamingen kampen met een autismespectrumstoornis.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today