22 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024

Herbert Flack: “Ik ben dat blijven drinken” 

Herbert Flack
@Peter De Smedt

De grote sponsor van ‘Aspe’ was natuurlijk Duvel. We hebben heel wat Duvels in de reeks zien passeren en dat tot groot jolijt van Herbert Flack die Pieter Van In speelde. 

“Er moest drie keer een Duvel in beeld komen, dus oké: we play the game. Maar het moest ook een échte Duvel zijn, vanwege de karakteristieke gasbelletjes en schuimkraag. Alcoholvrij bier is plat, het ziet er niet uit en het is bovendien niet te zuipen”, zegt hij in Dag Allemaal. 

Zijn personage mocht al niet meer roken en dat vond Herbert al een heuse aanslag op zijn personage. Alcoholvrij bier was dus voor hem niet aan de orde. 

Maar het gebeurde dus wel vaker dat Flack rond half 9 ’s ochtends al een dubbele Duvel had gedronken. En dat had soms wel wat versprekingen als gevolg. 

“In het laatste seizoen ben ik Duvel blijven drinken, ondanks dat ze geen sponsor meer waren. Zelfs Pierre (de schrijver van de Aspe-boeken) was er intussen mee gestopt en overgeschakeld naar zijn geliefde Omer. Onze middagen samen op de Boekenbeurs in Antwerpen… Daar ga ik nu best niets meer over vertellen.” 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today