18 °C Antwerpen, BE
maandag 2 november 2020
18 °C Antwerpen, BE
maandag 2 november 2020

Hilde Van Mieghem reageert in zaak Bart De Pauw: “willen ze hier geld uit slaan?”

Bart De Pauw
Foto: Photo News

Het is ondertussen drie jaar geleden dat Bart De Pauw door de VRT aan de deur werd gezet omwille van grensoverschrijdend gedrag. Vorige week reageerde de echtgenote van De Pauw voor het eerst in de media met een spraakmakend interview. Daarin haalde Inès De Vos onder meer uit naar de toenmalige VRT-baas Paul Lembrechts én naar Hilde Van Mieghem die de slachtoffers vaak verdedigde in de media. In Dag Allemaal krijgt Hilde Van Mieghem nu de kans om te reageren op de uitspraken van Inès De Vos…

De 62-jarige Van Mieghem reageert fel: “Na drie jaar bashing ben ik het gewoon geworden om de kop van Jut te zijn. Ze hebben niet veel anders om op te kloppen, hé? Wat kunnen ze anders doen?”

Hilde Van Mieghem ontkent dat ze zich activistisch heeft opgesteld in deze zaak. “Ik ben gewoon opgekomen voor de vrouwen, dat is alles.”

Het interesseert Van Mieghem weinig wat Inès De Vos probeert te bereiken met het bewuste interview: “Willen ze de publieke opinie op hun hand krijgen? Veel geld uit deze zaak proberen te slaan? Die man is wel doorgestuurd naar de correctionele rechtbank, hé. Dat wil zeggen dat er toch wel iets aan de hand is.”

Inès De Vos verweet Van Mieghem dat ze veel schade heeft berokken aan haar en haar kinderen. Maar daar heeft Hilde Van Mieghem een duidelijke mening over: “Ik vind het zeer erg dat ze haar kinderen hierbij sleurt. Dat is gewoon niet oké,” klinkt het bij Hilde Van Mieghem in Dag Allemaal.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today