15 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024
15 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024

Hilde Van Wesepoel: “ik ben Kürt Rogiers niet”

Foto: Peter De Smedt

Hilde Van Wesepoel speelde zeventien jaar lang mee in Familie, maar toen ze ontslagen werd viel ook haar inkomen weg. Hoe wist de actrice zich te redden?

Hoe pakt een actrice het aan om na zo’n langdurige rol in een soap opnieuw elders gevraagd te worden voor rollen? Hilde Van Wesepoel legt uit hoe het er in Vlaanderen aan toe gaat…

“In buurlanden als Nederland en Duitsland is dat anders, maar in Vlaanderen is de artistieke wereld vrij klein”, verduidelijkt Hilde Van Wesepoel in Primo. “Vaste contracten zijn tegenwoordig een zeldzaamheid.”

“Iemand als Kürt Rogiers zal misschien een contract krijgen voor – ik zeg maar wat – drie jaar”, aldus de actrice. Maar hij is dan eerder de uitzondering…

“Zowel bij theater als tv wordt vooral gewerkt met losse contracten”, aldus Hilde Van Wesepoel in Primo “De enige zekerheid die je in onze sector hebt, is dat er geen zekerheid is. Maar voorlopig heb ik dus niks te klagen”, aldus Hilde Van Wesepoel die een rol heeft in ‘Vergeet Barbara’ en ‘Red Star Line’.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today