18 °C Antwerpen, BE
donderdag 13 juni 2024
18 °C Antwerpen, BE
donderdag 13 juni 2024

Isabelle A over haar rol als plusmama: “ik wilde zijn kinderen niet commanderen”

Daalman

Wanneer er een nieuw samengesteld gezin bij elkaar komt wordt er al gauw gesproken van plusmama en pluspapa, maar dat zijn termen waar zangeres Isabelle A en haar partner zanger Daalman liever geen gebruik van maken.

In Story vertellen ze waarom. “Voor mijn kinderen is Isabelle een soort vriendin. Met begrippen als plusmama of papa beginnen we niet. Er is maar één mama en één papa.” En dat is ook een mening die Isabelle deelt.

“Voor ons werkt dat systeem van extra vriend of vriendin heel goed. Meer zelfs: ik merk soms dat mijn kinderen meer persoonlijke dingen aan Isabelle vertellen dan aan mij. Dat wil zeggen dat ze heel toegankelijk is en niet de strenge plusmama.”

Toch was het voor beiden niet altijd even gemakkelijk om hun draai te vinden binnen de opvoeding van de kinderen. “In het begin zei Isabelle niks tegen mijn kinderen als ze bijvoorbeeld hun kousen lieten rondslingeren. Nu weet ze dat dat wel kan.” Isabelle vult haar partner daarbij aan. “Ik wilde ze niet commanderen en tegen je eigen kind zeg je zoiets ook sneller. Maar ondertussen is iedereen gelijk voor de wet. Anders ontstaat er wrevel.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today