22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024

Jacky Lafon: “alles wat ik verdiende, moest ik thuis afgeven”

Foto: Photo News

Jacky Lafon moest als tiener van haar ouders een vakantiejob zoeken. Jacky had al wat ervaring als babysitter, dus ging ze aan de slag bij een kinderopvang.

“Openluchtcentrum Duin en Zee in Bredene”, herinnert Jacky Lafon zich levendig in Story. “Dat bestaat nog altijd: kinderen met een moeilijke thuissituatie kunnen er terecht. Ik kreeg in die tijd een twintigtal vier- tot zesjarigen onder mijn hoede, vooral kindjes van zelfstandigen. Ik trok met hen naar het strand en de duinen. Echte schatten waren het!”

“Ach, ik ben altijd zot van kinderen geweest!” onthult Jacky Lafon in Story. “Ik voelde destijds aan veel kindjes dat ze liefde te kort kwamen, die wilden constant knuffelen. Dat vond ik heerlijk, want ik heb dat thuis nooit gekend. Mijn vader was gewoon geen knuffelaar en mijn beide ouders werkten bovendien heel hard.”

“Alles wat ik verdiende tijdens die twee zomermaanden in Bredene, moest ik afgeven aan mijn vader”, voegt de Familie-actrice eraan toe. “Van een extraatje voor onszelf was geen sprake. Ik vond dat erg, maar in die tijd was het niet ongebruikelijk om je loon af te geven voor kost en inwoon. Ik heb dat zelfs tot mijn 21ste gedaan”, vertelt Jacky Lafon in Story.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today