4 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
4 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Anja Daems over De Madammen: “toen moesten we door een rouwproces”

Foto: VRT

Anja Daems en Cathérine Vandoorne maken al sinds 2007 deel uit van De Madammen op Radio 2, terwijl de derde presentatrice al vaak wisselde. Hoe komt het dat Anja en Cathérine volhouden terwijl de derde stem vaak wijzigt?

“Cathérine en ik hebben een vast contract, al die anderen zijn tijdelijken. Dus ik weet niet of ik er nog bij geweest was als ik ook een tijdelijk contract had’, onthult Anja Daems in Dag Allemaal. Al houdt al dat vers bloed het programma wel fris.

“Toen Ilse (Van Hoecke, red.) wegging, moesten we door een soort rouwproces”, geeft Anja Daems toe. “Ik was verdrietig, kwaad… alsof ‘De Madammen’ zonder Ilse niet compleet waren.”

Daarna volgden Leki, dan Britt Van Marsenille. “Altijd moesten we onszelf opnieuw uitvinden. Maar da’s super. Zeker nu, met Siska (Schoeters, red.). Zij is de volgende generatie. Ze staat op een andere manier in de wereld en dat reflecteert zich in hoe ze radio maakt.”

“Je leert altijd bij van anderen. ‘De Madammen’ bestaat meer dan tien jaar, maar door die wisselende stemmen is het altijd weer een ander programma”, blijft Anja Daems enthousiast in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today