13 °C Antwerpen, BE
zaterdag 26 september 2020
13 °C Antwerpen, BE
zaterdag 26 september 2020

Jacques Vermeire en Gerty Christoffels terug naar 1969!

Love and peace, dat zijn dé woorden van 1969. “Ik wou dat ik die tijd meegemaakt had”, zuchten Nathalie Meskens en Jonas Van Geel. Ook de toen 2-jarige Koen Wauters kan zich maar weinig herinneren van deze  swinging sixties. Gelukkig ontvangt het trio twee ervaringsdeskundigen om door dit groovy jaar te fietsen: Gerty Christoffels en Jacques Vermeire.

De Rolls Royce onder de aperitiefhapjes uit 1969 staat alvast te blinken op de salontafel: een ananas met kaas- en salamiblokjes. Maar dé vraag is natuurlijk: wie weet er nog het meest over 1969?

Wie kan het liedje van de Fabeltjeskrant woord voor woord meezingen? Welke Antwerpse tunnel zag het daglicht? En wat gebeurde er allemaal in Jazz Bilzen? Ook aan uitvindingen ontbrak het niet in ’69. Voor welk ingenieus voorwerp vallen de jongeren van vandaag voor een blok: een hulpstuk om te kunnen zwemmen als een zeemeermin of een dievenvangnet?

In 1969 ging men in België ook al op zoek naar een Miss België. De mooiste vrouw van het land werd toen Maud Alin. Heeft de schoonheidskoningin de tand des tijds goed doorstaan? En belangrijker, wie van de twee teams weet ze te onderscheiden van 23 andere kandidaten?

Wat Een Jaar! – 1969, zaterdag 6 oktober 2018 om 20u35 bij VTM.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today