15 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024
15 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024

Jacques Vermeire: “ik heb enorm lang aan mezelf getwijfeld”

Foto: VRT

Jacques Vermeire is zeventig geworden, maar aan stoppen denkt de komiek nog lang niet. In het najaar is er de herneming van de succesvolle theatershow ‘Van 7 tot 77’ en volgend jaar toert Jacques samen met dochter Julie en zoon Maxime door Vlaanderen met de theatershow ‘70+’… Al zien niet alle culturele centra Jacques graag komen…

Door de tv-zenders toch en zéker door het publiek, de fans, voelt Jacques Vermeire zich gerespecteerd. “Maar niet alle culturele centra en schouwburgen zien me graag komen, dat is gewoon een feit”, voegt Jacques er in Primo aan toe.

“Waarom niet? Omdat ik geen cultuur breng zeker? Omdat ik commercieel ben? Maar mijn zalen zijn altijd uitverkocht, dus wie heeft er gelijk?” haalt Jacques Vermeire de schouders op.

“Als volkskomiek – want dat ben ik – word je door de culturele sector vaak met een soort van misprijzen behandeld. Minachting. Ik vind dat jammer”, aldus de vader van Maxime en Julie Vermeire in Primo.

“Maar goed, ondertussen weet ik dat er altijd wel van ergens kritiek zal komen. Vroeger lag ik wakker van slechte reacties. Ik heb ook enorm lang aan mezelf getwijfeld, maar ondertussen weet ik dat het er gewoon bijhoort”, klinkt het nuchter bij de komiek. En die boodschap wil hij ook aan zijn kinderen meegeven.

“Dat is iets wat ik bijna dagelijks tegen Julie zeg: negatieve kritiek hoort er gewoon bij. Maar dat kan een 70-jarige beter plaatsen dan een 23-jarige”, geeft Jacques Vermeire toe in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today