15 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024
15 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024

Jacques Vermeire: “Ik wil dit niet nog eens meemaken”

Foto: Goedefroit Music

De kritiek op ‘De Vermeires’ was niet mals. Er werden snel vergelijkingen gemaakt met ‘De Verhulstjes’ en ‘De Planckaerts’ en ook Julie Vermeire werd hard aangepakt. Jacques Vermeire kan wel tegen een stootje, maar toch besloot hij dat er geen tweede seizoen van ‘De Vermeires’ zou komen.

“Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik zeg: laat het zijn. Ik val niemand aan, ieder zijn mening. Maar ik wil dit niet nog eens meemaken. Er zijn benamingen gebruikt… sorry, daar voel ik mij een beetje te oud voor. Ik wil mij niet bezighouden met negativiteit, ik wil me amuseren”, klinkt het in Dag Allemaal.

En dat amuseren zal Jacques zeker lukken nu hij terug gaat optreden met Luc Verschueren. Iets waar hij enorm naar uit kijkt

“Ik had nog gezegd dat hij een kasteel moest renoveren, maar hij wou niet”, lacht Jacques. “Onze visies liepen een tijd uiteen, maar we hebben gemerkt dat de chemie er nog altijd is. We zijn nog fris van geest, en fysiek gaat het ook nog altijd.”

Wie had gehoopt alle oude typetjes van Jacques terug te zien, moet hij nu al teleurstellen. De tijden zijn veranderd en niet elk typetje kan nog door de beugel. “Al kan je je in een zaal iets meer permitteren dan op tv. Maar choqueren om te choqueren hebben we nooit gedaan en dat gaan we nu ook niet doen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today