22 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024

Lauren Müller: “Een vuilzak alleen was niet genoeg”

Lauren Muller - Thilly uit Thuis
@VRT

Lauren Müller is erg begaan met het milieu. Zo trekt ze er regelmatig op uit om zwerfvuil uit de natuur te plukken en te verzamelen.

Lauren is ermee begonnen sinds de eerste lockdown. Toen mochten we alleen maar buiten komen wanneer we mensen wilden ontmoeten en moest er nog afstand gehouden worden.

“Mijn beste vriendin Dorien en ik gingen vaak wandelen in ons dorp en we besloten om een vuilniszak mee te nemen. Zo koppelden we het aangename aan het nuttige; We constateerden echter al snel dat onze vuilniszak alleen niet genoeg was”, zucht Lauren in Primo.

Overal waar ze kwamen zagen ze zwerfvuil liggen en uitpuilende vuilnisbakken. Dat kon ze niet langer meer aanzien. Ze meldde zich aan bij de gemeente als vrijwilliger en kreeg het nodige materiaal ter beschikking

“Je meldt je aan bij Mooimakers, een Vlaams initiatief tegen zwerfvuil en adopteert een straat in je gemeente. Dorien en ik hebben deze straat geadopteerd. Dat kost helemaal niks. Je neemt gewoon het peter- of meterschap op je en je engageert je om die straat afvalvrij te houden. Zo simpel is het.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today