18 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024
18 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024

Jacques Vermeire: “Voor sommigen kan ik nooit goed doen”

Foto: VRT

Dat het leven niet altijd lachen is, dat kan niemand ontkennen. Maar de wereld en de maatschappij is er de laatste jaren niet meteen vrolijker op geworden. En dan wordt het soms moeilijker voor een komiek om mensen aan het lachen te brengen. Al vindt Jacques Vermeire van niet.

“Politici moeten al die shit oplossen, maar ik ben de hofnar. Mijn taak is de mensen doen lachen en ’n leuke avond bezorgen. Ik ben politiek geëngageerd, ik lees kranten en heb een mening, maar daar zal ik nooit mee uitpakken. Want wat ik ook zeg, 50 procent is ertegen. ’t Is een zure maatschappij geworden, omdat iedereen zomaar zijn gal kan spuwen. Die commentaren op sociale media… Hoe meer dt-fouten – ik zeg altijd: ddt-fouten – hoe erger”, lacht hij in Dag Allemaal.

Ook Vermeire heeft het afgelopen jaar veel kritiek moeten verwerken. Onder andere over zijn realityreeks die niet fantastisch liep.

“Voor sommigen kan ik nóóit goed doen. Wat er gebeurd is met ‘De Vermeires’, vond ik dat plezant? Nee. Er was controverse, dus ik zei: ‘Stekker eruit, en we doen weer iets anders.’ Iedereen mag kritiek geven op mij. Maar de manier waarop… Och, ik trek me op aan de herhalingen van ‘Verschoten & Zoon’ die het goed doen, ik doe af en toe nog een acte de présence als DDT, en ‘k heb mijn zaalshow waar duizenden fans tickets voor hebben gekocht.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today