19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juni 2024
19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juni 2024

James Cooke bij Ann Van Elsen openhartig over kinderwens en coming out

James Cooke

Zaterdagvoormiddag waren James Cooke en zijn mama Martine te gast bij Ann Van Elsen.  Tijdens het Joe FM-programma De Familie Van Elsen vertelde de presentator en acteur openhartig over zijn coming out en kinderwens.  

James Cooke herinnert zich nog als de dag van gisteren hoe hij zijn vader over zijn coming out vertelde.  Hoewel, vertellen is een groot woord, want James besloot om zijn vader onmiddellijk te confroteren met zijn aanstaande ‘schoonzoon’.  “Mijn papa is een paracommando en hij had mij uitgenodigd met mijn lief.  Ik had ‘lief’ dus open gelaten, want ik wilde voor de confrontatie gaan. Toen we bij mijn vader aankwamen vroeg die meteen waar m’n ‘lief’ was.  En ik zei: “Wel papa, dit is mijn lief Benjamin.” Er volgden tien seconden totale stilte. Elke duif in Waregem heb ik horen overvliegen. En toen maakte hij de typische opmerking: “Awel, het geeft niet, want het zijn toch worstjes op de barbecue.”

Kinderwens in duigen

In het programma was James Cooke ook zeer openhartig over zijn kinderwens.  Toen hij besefte dat hij op mannen viel en dus ook het besef kwam dat er nooit kinderen zouden komen,  is Cooke daar een tijdje niet goed van geweest.  “Dat was echt mijn droom. Ik weet nog dat ik echt verdrietig was toen ik besefte dat ik voor de mannen was. Enkel en alleen daarom. Ik ben zot van kinderen hé, godverdomme. Dat is toch het schoonste wat er is?”  James gaf ook toe dat hij gedacht heeft aan een draagmoeder, maar die plannen al gauw aan de kant schoof. “Nog niet zo lang geleden heb ik het dan losgelaten en beslist om mijn tijd te besteden aan mijn petekindjes.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today